header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Визнання в пріоритеті: ENIC Ukraine у складі консорціуму нового переможного проєкту підтримки реформ у сфері вищої освіти КА3 Еразмус+

24 листопада 2020 року у віртуальному форматі відбулася перша робоча зустріч консорціуму нового переможного проєкту Єврокомісії з підтримки реформ у сфері вищої освіти КА3 Еразмус+ «I-AR: Імплементація автоматичного визнання у мережі».

Наразі Україна представлена загалом у 4 проєктах цієї найвищої ланки і у трьох з них (I-Comply, TPG-LRC та новий Ι-ΑR), які безпосередньо стосуються визнання іноземних кваліфікацій, бере участь ENIC Ukraine. Це говорить про те, що у розрізі Європейського вектору руху української освіти питання визнання кваліфікацій дійсно знаходиться на вістрі уваги і ENIC Ukraine зарекомендував себе як надійний та ефективний партнер міжнародної співпраці.

Новий проєкт є логічним продовженням двох попередніх, сконцентрованих на моніторингу імплементації Лісабонської конвенції в країнах-сторонах, удосконаленні нормативно-правової бази, методології, інфраструктури та процедур визнання іноземних освітніх кваліфікацій у кожній окремій країні, розробці рекомендацій щодо подальшого розвитку галузі.

Новий проєкт спрямований на вибудову механізмів автоматичного визнання у мережі ENIC-NARIC. У головну проєктну групу об’єдналися центри ENIC-NARIC 10 країн: Австрія, Італія, Литва, Норвегія, Польща, Фламандський регіон Бельгії, Франція, Естонія, Нідерланди (координатор проєкту) та Україна. У допоміжній групі: ENIC-NARIC Ірландії та Чеської Республіки. Експертна підтримка на стратегічному рівні здійснюється Європейською асоціацією університетів, Європейською студентською організацією, Європейським консорціумом з акредитації вищої освіти та Бюро комітету Лісабонської конвенції.

У ході першої робочої зустрічі представники партнерів проєкту узгодили план дій і дали відлік новій важливій ініціативі заради подальшого вільного руху знань без меж і кордонів.