header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Повністю припинено освітню співпрацю з країною-агресором. Міжнародні угоди з рф про визнання документів про освіту розірвано

Розпочавши безпрецедентну жорстоку повномасштабну агресію проти України, російська федерація перетнула межу, за якою немає і не може бути ніяких стосунків з цивілізованим світом. Освіта і наука, як головні надбання цивілізації, знаходяться поза цією межею, отже Україна і весь цивілізований світ крок за кроком ухвалюють незворотні рішення про повне припинення будь-яких взаємин і співпраці з країною-агресором, в тому числі у галузі освіти і науки.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2022 року «Про денонсацію Угод в галузі освіти та науки з російською федерацією», припинено дію таких документів:

Отже, жодні правові підстави для співпраці між Україною і країною-агресором в галузі культури, освіти і науки, взаємного визнання документів про освіту і вчених звань, виданих і присуджених російською федерацією, атестація наукових і науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації - відсутні, так само як і перспективи налагодження співпраці у межах виконання двосторонніх угод.