header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Підсумки вебінара про перерахунок шкільних оцінок з іноземних систем оцінювання

4 серпня 2023 року за співпраці МОН та ENIC Ukraine відбувся вебінар, присвячений перерахуванню на українську систему оцінювання результатів навчання, отриманих в іноземних школах. У заході взяли участь 153 представники департаментів та управлінь освіти і науки із 20 областей нашої країни.

З настановчим словом до учасників семінару звернувся заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків. Він зазначив: «Вебінар було ініційовано МОН, щоб ви могли ознайомитися з можливістю визнання результатів навчання нашим Центром, а також отримати практичні поради щодо самостійного визнання результатів навчання і, відповідно, спрощення повернення наших учнів з-за кордону».

«Сьогодні нас хвилює як діяти, коли українські діти повернуться в Україну, що робити і як розуміти документи, які вони отримають за кордоном? Ми очікуємо, що багато школярів, які вимушено виїхали за кордон через воєнні дії, повернуться на Батьківщину. Дуже хотілося, щоб цей процес був якомога більш легким для них. Тому ми хочемо підтримати вас і поділитися своїм досвідом», – наголосила Вікторія Сергієнко, директор Центру ENIC Ukraine.

Під час роботи вебінара фахівці Центру ENIC Ukraine особливу увагу приділили проблемним питанням під час зарахування учнів до закладів освіти України на підставі іноземних документів про освіту, розповіли про загальні засади перерахування шкільних оцінок, ознайомили аудиторію зі шкалами оцінювання різних країн, поділилися досвідом у перерахунку оцінок з систем оцінювання таких країн як Німеччина, Болгарія, Польща, Британія та Чехія.

Ознайомтеся із матеріалами вебінара:

Програма вебінара

Презентація «Проблемні питання під час зарахування учнів до закладів освіти України на підставі іноземних документів про освіту, результати або періоди навчання», Наталія Науменко

Презентація «Загальні засади перерахування шкільних оцінок. Шкали оцінювання різних країн», Анна Бахлукова

Презентація «Системи оцінювання шкільної освіти різних країн», Юлія Гавриленко

Відеозапис вебінара на youtube-каналі

Прес-реліз за підсумками вебінара

Центр ENIC Ukraine продовжує працювати і разом з вами наближати Перемогу! До нових зустрічей на наступних заходах!


Цю інформацію було створено за фінансової підтримки Ради Європи. Точка зору, висловлена автором, ні в якому разі не може вважатися офіційною думкою Ради Європи.