header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Підсумки онлайн-семінару з визнання

Сьогодні 13 вересня 2024 року за фінансової підтримки Ради Європи у рамах проєкту UaReConnect: "Reconnecting Ukrainian Educational Area" відбувся онлайн-семінар "Робота з іноземними освітніми документами, які походять із Центральної та Північної Африки".

Роботу заходу відкрила директор ENIC Ukraine Вікторія Сергієнко. Під час виступу пані Вікторія висловила вдячність партнерам, зокрема Раді Європі та Міністерству освіти і науки України, учасникам заходу; ознайомила присутніх із перебігом проєкту UaReConnect, який триватиме до листопада 2024 року. Директор ENIC Ukraine звернула увагу присутніх на те, що із набуттям чинності Постанови КМУ № 758 від 28 червня 2024 р. ЗВО мають забезпечити проведення процедури валідації для освітніх документів, на основі яких іноземці та особи без громадянства вступають до ЗВО Україні. «Дякую Вам за сміливість тримати освітній фронт і надалі працювати задля нашої спільної Перемоги!», – такими словами завершила свою промову пані Вікторія.

Ознайомив присутніх із особливостями роботи з освітніми документами з Алжиру, Тунісу та Марокко старший фахівець ENIC Ukraine Віталій Прудкий. Радник ENIC Ukraine Юлія Гавриленко продовжила роботу семінару з доповіддю про особливості визнання освітніх документів із Камеруну та Демократичної Республіки Конго.

Напередодні заходу учасники мали можливість поставити запитання до визнавачів ENIC Ukraine, відповіді на які під час семінару надала начальник відділу визнання Анна Бахлукова.

Для визнавачів ЗВО фахівці ENIC Ukraine провели воркшопи. Під час воркшопів були представлені практичні кейси зі зразками іноземних освітніх документів, які походять із Центральної та Північної Африки. Учасники заходу розглянули та детально проаналізували запропоновані кейси, отримали відповіді на додаткові запитання щодо визнання іноземних кваліфікацій.

Ознайомтеся із матеріалами семінару:

Презентація "Робота з освітніми документами з Алжиру, Тунісу та Марокко", Віталій Прудкий
Презентація "Робота з освітніми документами з Камеруну, Демократичної Республіки Конго", Юлія Гавриленко
Відеозапис семінару на YouTube-каналі
Прес-реліз за підсумками семінару
Методичні рекомендації

Продовжуємо створювати майбутнє разом! До нових зустрічей!


Цю інформацію було створено за фінансової підтримки Ради Європи. Точка зору, висловлена автором, ні в якому разі не може вважатися офіційною думкою Ради Європи.