header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Підсумки роботи онлайн-семінару для фахівців приймальних комісій та визнавачів-початківців ЗВО

11 липня 2023 р. визнавачі Центру ENIC Ukraine організували онлайн-семінар «Визнання іноземних освітніх кваліфікацій в Україні: валідація та підготовка документів до визнання» для фахівців приймальних комісій та співробітників закладів вищої освіти, які тільки розпочинають свою роботу в сфері визнання. У заході взяли участь 224 фахівці із 111 закладів освіти.

Семінар було організовано за фінансової підтримки Ради Європи в рамках проєкту UaReNext «Імплементація Лісабонської конвенції про визнання – підтримка центрів ENIC».

У своїх виступах фахівці ENIC Ukraine акцентували увагу учасників семінару на важливих моментах у визнанні іноземних кваліфікацій, ознайомили з особливостями визнання документів з рф та рб, розповіли про можливості проведення процедури валідації, детально розглянули вимоги до підготовки пакета документів, ознайомили з етапами процедури визнання та надали відповіді на актуальні питання за темою заходу.

Під час роботи в окремих групах-воркшопах учасники семінару мали змогу поспілкуватися із фахівцями ENIC Ukraine та розглянути практичні кейси з верифікації документів, перевірки статусу закладу освіту та визначення прав, які надає освітній документ.

Ознайомтеся із матеріалами, які використовувалися в роботі семінару:

Програма онлайн-семінару

Презентація «Обмеження та особливості визнання документів про освіту, що походять з рф та рб», Наталія Науменко

Презентація «Валідація іноземних документів про освіту під час набору іноземних студентів», Анна Бахлукова

Презентація «Ключові етапи процедури визнання: верифікація документа про освіту та/або додатка до нього», Тетяна Вагіна

Презентація «Ази роботи з документами: підготовка пакета документів для визнання», Юлія Гавриленко

Презентація «Ключові етапи процедури визнання: перевірка статусу освітньої установи; визначення рівня присвоєної кваліфікації /оцінка кваліфікації або періоду навчання», Віталій Прудкий

Презентація «Блок питань-відповідей», Леонід Кондратюк

Відеозапис онлайн-семінару на youtube-каналі

Прес-реліз за підсумками семінару

Методичні рекомендації

Ваш Центр ENIC Ukraine продовжує працювати задля втілення нашої спільної мрії на всіх – Перемоги! До зустрічі на наступних заходах!


Цю інформацію було створено за фінансової підтримки Ради Європи. Точка зору, висловлена автором, ні в якому разі не може вважатися офіційною думкою Ради Європи.