header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Тренінг ENIC Ukraine для фахівців з верифікації українських документів про освіту

17 травня 2024 року, у рамах проєкту UaReConnect “Reconnecting Ukrainian Educational Area” за фінансової підтримки Ради Європи, в офісі ENIC Ukraine для фахівців відділу верифікації українських документів про освіту відбувся внутрішній офлайн тренінг.

У першій частині заходу своїм унікальним досвідом поділилися професіонали у сфері верифікації документів про освіту Віта Солошенко та Юлія Горбунова. Досвідчені фахівці-практики детально розглянули випадки підробки документів, дослідили зразки українських освітніх документів, виданих з махінаціями, проговорили алгоритм дій фахівців у разі виявлення шахрайства. Доповідачі нагадали, що апостиль Міністерства освіти і науки України, окрім зразка підпису і печатки, проставлених на документі, підтверджує факт видачі документа, а також наголосили на можливості перевірки апостиля в електронному журналі, який є у загальному доступі.

Друга частина тренінгу передбачала роботу учасників у міні-групах, де фахівці ENIC Ukraine мали змогу розглянути підготовлені практичні кейси, на практиці самостійно проаналізувати документи та визначати випадки махінацій. Очолили роботу в міні-групах досвідчені фахівці-практики Юлія Горбунова, Наталія Севрюгіна, Ганна Гордзій та Наталія Куцук.

Загалом тренінг відвідали 34 фахівці ENIC Ukraine з питань верифікації українських документів про освіту. Наприкінці заходу учасники наголосили на тому, що тренінг був надзвичайно змістовний і корисний, а також зазначили, що унікальний досвід, яким поділилися досвідчені фахівці, стане незамінним путівником під час роботи з документами про освіту.

Цю інформацію було створено за фінансової підтримки Ради Європи. Точка зору, висловлена автором, ні в якому разі не може вважатися офіційною думкою Ради Європи.